GBT irányított biofilm terápia

Irányított biofilm terápia

Irányított biofilm terápia – a ma alkalmazható legmodernebb fogkőeltávolítási és fogtisztítási eljárás

GBT irányított biofilm terápia

Az Irányított Biofilm Terápia (angol rövidített néven GBT – Guided Biofilm Therapy) új dimenziót nyit a dentálhigiéniában. Erre mondják azt, hogy „game-changer”. 

Az irányított biofilm terápia az egyéni betegdiagnosztikából és a kockázatértékelésen alapuló kezelési protokollokból áll, az optimális eredmények elérése érdekében.

Kiemelt jellemzője, hogy minimálisan invazív, gyengéd és biztonságos szájhigiéniai kezelést tesz lehetővé, mindezt fájdalommentesen. A kezelés kidolgozott, és hatékonyságában bizonyított 8 lépéses protokoll szerint történik, mely minden esetben egyéni betegdiagnosztikával és személyre szabott kockázatértékeléssel kezdődik,  hangsúlyt helyez a megelőzésre és a személyes motiváció kialakítására, alapvető célként megjelölve a fogak, a fogakat körülölelő szövetek és a fogíny egészséges állapotának hosszútávú fenntartását.

Kedvezményes ajánlataink

fogtömés
GBT irányított biofilm terápia

Mi az a biofilm és miért szükséges eltávolítani?

A biofilm egy a fogak, fogíny, fogpótlások felületén kialakuló egybefüggő baktérium-közösség, amely egyaránt beborítja a fogakat, a fogínyt, a fogpótlásokat, beleértve még az implantátumot is. Ez a biofilm nem feltétlenül válik szabad szemmel láthatóvá, ettől függetlenül képes gyulladást okozni. Biofilm nem csak a fogakon található meg, hanem pl. az emésztőrendszer egészében is.

Jellemzője, hogy a biofilmet alkotó sejtek együttműködnek, összetömörödnek, ezzel nehezebben pusztíthatóak el, sokkal ellenállóbbak a hagyományos kezelésekkel szemben. A gyógyszerek is nehezen képesek behatolni a biofilmbe.

Azért fontos gondoskodni az eltávolításáról, mert (ahogy az indikációs területeknél is írjuk alább) fogszuvasodást, fogíny-, fogágygyulladást okozhat, továbbá akár potenciálisan az implantátum elvesztéséhez vezető fertőzések kialakulásához is hozzájárul. Ezen túlmenően bizonyított, hogy növelheti más betegségek kockázatát is (pl. szív- és érrendszeri megbetegedések, cukorbetegség, ízületi gyulladások).

Mi a folyamata az irányított biofilm terápiának a Dentopnál?

GBT irányított biofilm terápia
  1. Állapotfelmérés, diagnózis – A kezelés első lépéseként a fogak, fogpótlások, az íny, a szájnyálkahártya teljes vizsgálata, az esetleges problémák feltárása, szükséges kezelések megállapítása történik.
  2. A biofilm rétegek felfedése plakkfestéses technikával – A problémás részek könnyebb láthatósága érdekében a fogakat és a fog körüli területeket plakkfestő anyaggal megszínezzük. Ez által a páciens is jobban láthatja azokat a részeket amik kezelésre szorulnak.
  3. Instuálás-motiválás, fogmosás oktatás – A plakk és a fogkő keletkezése – mely ínygyulladáshoz és ínytasakok kialakulásához vezethet – sokszor a helytelen fogmosásra vezethető vissza. A plakkfestés következtében láthatóvá válnak azok a területek, ahol a fogmosási technika vélhetőleg nem teljesen megfelelő. Fogorvosaink és dentálhigiénikusaink a 3. lépésben mindenkit személyes tanácsokkal látnak el a megfelelő szájápolással kapcsolatban és bemutatják a fogtisztító eszközök szabályos használatát.
  4. Biofilm, az elszíneződések, avagy a „fiatal” fogkő eltávolítása homokfúvással – Ebben a lépésben az elszíneződéseket távolítjuk el egy finom por segítségével. (#1 Airflow™)
  5. Az airflow poros kezelés második szakaszaként (szükség szerint) az íny alatt keletkezett tasakok kerülnek kitisztításra. (#2 Perioflow™)
  6. A teljes tisztítás befejező részeként a homokfúvással nem kezelhető, fennmaradt fogkő ultrahangos eltávolítása történik. (#3 Piezon™)
  7. Ellenőrzés – A tisztítás 3 szakaszának elvégzése után újabb állapotfelmérés történik, mely során a fogkő-elszíneződés által rejtett, lehetséges szuvasodások kerülnek feltárásra.
  8. Visszahívás – Az egészséges, szép fogak és íny fenntartásához fogszakorvosaink és dentálhigiénikusaink elengedhetetlennek tartják a rendszeres kontroll vizsgálatot, melyre pácienseinket esettől függően 2-3-6 illetve 12 hónapos időszakonként visszahívunk.

Árak

Dentálhigiénia

Dental Wellness Quick White (EMS GBT + BlancOne CLICK) / Bevezető kiemelt akciós csomagajánlat
78 500 Ft
59 900 Ft
"Gold" dentálhigiéniai csomag (fogkőeltávolítás + EMS-airbrush + szájhigiénés oktatás - dentálhigiénikus által végzett kezelés)
38 000 Ft
26 500 Ft
Irányított Biofilm Terápia™, NO-PAIN technológiával (dentálhigiénikus által végzett kezelés) / páros ajánlat esetén / fő
33 500 Ft
28 500 Ft
Fogékszer
25 000 Ft
Ultrahangos fogkőeltávolítás - Polírozással (fogorvos által végzett kezelés)
35 000 Ft
Szájhigiénés szaktanácsadás (20 perc)
8 500 Ft
Egyéni szájhigiéniás szaktanácsadás (instruálás, motiválás) iTop
15 000 - 45 000 Ft
Homokfúvás, prophyflex kezelés
15 000 Ft
Ultrahangos fogkő eltávolítás (részleges)
16 500 Ft
45+ év
betegellátásban szerzett össztapasztalat
7+ éve
létező és működő rendelő
7000+
ellátott paciens
3500+
beültetett implantátum

Dentop fogászat - Vélemények

  • Fura ezt mondani egy fogorvosi rendelő esetében, de (amennyiben kell) tényleg szeretek ide jönni. 🙂 Nagyon jó, szakmailag maximális minőségű és kedves kezekben van minden páciens. Köszönöm a gyors és tökéletes megoldásokat mindenki nevében!

    Tóth Andrea
  • Szuper modern környezetben, szakmailag felkészült orvosokkal rendelő fogászat, ahol minden problémára létezik megoldás! Én is félek a fogorvostól, mint sokan mások de a Dentop az a hely, ahova mégis járok! Számos kezelésen vettem már részt, soha nem volt gondom utólag. Ezek a szakemberek nem tévednek, ami itt készül precíz és tartós munka!

    Stefán Inez
  • Évek óta járok a DENTOP Clinic-be. A magas technikai felszereltség és szakmai színvonal mellett mindig kedves, segítőkész és törődő orvosok és személyzet fogadott. Csak ajánlani tudom mindenkinek!

    Dr. Kiss Dávid
  • Foghúzáson vettem részt, Sulyok Lili doktornőnél. Magabiztos,határozott, profi.Éreztem hogy biztos kezekben vagyok, ez nagyon megnyugató volt számomra. Az egész beavatkotás gyors és fájdalommentes volt.

    Juhász Zsófia
  • A Dentop egy nagyon barátságos légkörű tiszta rendelő. Én Dr Hriczó-Koperdák Gergely doktor úrhoz jártam, aki végig nagyon kedves alapos és precíz volt. A tömések után korona készült, a végeredmény pedig egy esztétikus jól működő fogsor. Visszakaptam úgy kb a 30évvel ezelőtti fogaimat. Doktor úr, ez profi munka volt!

    Kelemen Ildikó
  • Nem szeretek fogorvoshoz járni, még most sem szeretek, de számomra abszolút pozitív tapasztalat volt a Dentop Clinic. 🙂 Az időpontkérés egyszerű és gyors volt, egy komplex, csontpótlásos beavatkozáson estem át. A konzultáció és a műtét során a szájsebész doktornőről és asszisztenséről csak jókat mondhatok.

    Szabó Erika
  • Dr. Hriczó-Koperdák Gergelyhez járok évek óta a Dentopnal. Konzerváló fogaszatban kiemelkedő szaktudással rendelkezik, alapos és precíz munkát végez. A többi orvos, mint például Dr Kövér Krisztian parodontològus es az asszisztensek is kedvesek ès segítőkészek.

    Csányi Szilvia