Tudatos Szájápolás Prevenciós Program

Edukatív és interaktív foglalkozások óvodásoknak, kisiskolások és felnőtteknek egyaránt. 

prevenció

Magyarországon egy átlagos 12 évesnek 4 szuvas foga van. A teljes lakosság 0,5 %-ának ép a fogazat. A felnőtt lakosság 8%-a teljesen fogatlan. Az elhanyagolt szájhigiéne megsokszorozza a szájüregi daganatok kialakulásának esélyét. 

 

2015-ben szereztem meg fogászati asszisztensi képesítésemet, mialatt felsőoktatásban végeztem környezettudományi tanulmányaimat. Három év asszisztensi munka alatt látva a rendelőben megforduló páciensek igényeit és a fogorvosok túlterheltségét és időhiányát a szájápolási edukáció biztosítását illetően, döntöttem el, hogy szakmailag tovább fejlődök és jelentkeztem klinikai fogászati higiénikusnak. Ezt követően már csak néhány lépés választott el a Tudatos Szájápolás Prevenció Program kialakításától. 

 

Elsődleges célom, hogy önkéntesen edukáljam a lakosságot, segítséget nyújtva a megfelelő szájhigiéne fenntartásában, ami nem csak általános egészségügyi szempontból előnyös, hanem környezetvédelmi vonatkozása is vannak. A dentális edukációt személyre szabottan végzem és az instruálás, motiválást követően a gyakorlati kivitelezés is jelen van a foglalkozásokon. 

 Rengeteget gondolkoztam azon, hogyan tudnálak téged is bevonni ebbe a prevenció programba. Végül megszületett a Tudatos Szájápolás – Jótékonysági matricaív civil és szakmai változata. A matrica célja, hogy veled együtt felhívjuk a figyelmet arra, hogy a szájüregi prevencióval nem csak egészségünkért, hanem a klímaválság ellen is tehetünk. Mit ér a saját egészségünk egy haldokló bolygón?

 

A matricaív megvásárlásával a Tudatos Szájápolás Prevenció Programot támogatod, melynek köszönhetően még több gyermekhez/felnőtthöz/rászorulóhoz juthatok el fogmosást oktatni és a legkiválóbb környezetbarát szájápolási eszközöket adományozni. A matricaív megvásárlásával: sokatmondó, szemléletformáló üzenetet közvetíthetsz, 3 személy környezetbarát fogápolási eszközeit biztosítod, 3 személy egyénre szabott prevenciós oktatását segíted, az oktatásban résztvevők szezonális zöldség és gyümölcs snacket is kapnak. A matrica tulajdonságai: ív mérete: 125×175 mm, anyag: bordázott felületű matricapapír, ára: 2000 Ft, a bioban található linken megtalálod a pontos kinézetét is. Amennyiben szeretnéd támogatni a matricív megvásárlásával a Tudatos Szájápolás Prevenciós Programot, akkor bátran írj üzenetet az Kapcsolati űrlap kitöltésével. 

 

jótékonykodás

2022.11.

Mézengúz Óvoda

2022. 09.

Könyvhét a Millenárison

Beszámoló

2022.08.

Down Alapítvány Gondozóháza

Beszámoló

2022.08.

Greenfluencer Piknik

Beszámoló

2022.07.

S.O.S. Krízis Anyaotthon

Beszámoló

kapcsolódó tartalmak

Készen állsz arra, hogy új szintre emeld a fogápolást?

Kérdés esetén vagy időpont egyeztetéssel kapcsolatban az alábbi űrlap kitöltésével add meg adataidat, és hamarosan keresni foglak.