9022 Győr, Móricz Zsigmond rakpart 1/B
+36 20 581 4420
Dentálhigiénés kezeléseink
Fogkőeltávolítás Győr belvárosában
Kérjen időpontot!

  Fogkőeltávolítás Győr belvárosában

  FONTOS: Ezt az írást csak akkor olvassa el, ha szeretné a fogait épen és egészségesen megőrizni ameddig csak lehetséges!
  A tréfát egy pillanatra félretéve is el kell időznünk egy keveset a fogkőeltávolításnál – még pontosabban a szájüregi higiéniánál. A fogmosás fontosságáról már talán senkit nem kell meggyőzni, azt azonban máig nem tudják elegen, hogy az esetek többségében még a rendszeres és alapos fogmosás sem képes tökéletesen megtisztítani a fogakat. A hátramaradt lepedék pedig idővel felhalmozódik, később szilárd fogkővé alakul. A fogkőeltávolítás azért kulcsfontosságú fogorvosi kezelés, mert a fogkő az okozója az íny gyulladásának, valamint a fogágybetegségnek. A fogágybetegség a fog tartószerkezetének krónikus gyulladásos betegsége: következtében a fogak meglazulnak, majd jóformán ellenállás nélkül eltávolíthatóvá válnak, ezen kívül az általános egészségére is súlyos kockázatot jelenthet, hiszen megnöveli a tüdő-, valamint a szív-és érrendszeri betegségek, ízületi gyulladások, várandósság esetén pedig a vetélés és a koraszülés, kockázatát.

  A fogkövet tehát nem érdemes félvállról venni!
  Fogkőeltávolítás Győr belvárosában – ha tenne egy lépést az egészségéért, keresse az Aranyalma-Dent csapatát!

  Gyakran ismételt kérdések
  Milyen gyakran kell járni fogkőeltávolításra?
  Fogászati áraink

  Sok tényezőtől függ az, hogy a beavatkozás után milyen hamar alakul ki újból fogkő a fogakon – függ a táplálkozási szokásoktól, az általános egészségtől, és természetesen mindenekelőtt a fogmosás gyakoriságától és eredményességétől. Nagy általánosságban a félévenkénti gyakoriságot szoktuk javasolni, de vannak esetek, amikor ennél gyakoribb beavatkozás a javasolt.

  Fájdalmas-e a fogkőeltávolítás?
  Fogászati áraink

  Fájdalmasnak nem mondanánk, de tény, hogy a gyulladt íny igen érzékeny lehet, és persze a páciensek fájdalomküszöbe is eltérő. Ezért alkalmazunk felületi érzéstelenítést a kellemetlenség enyhítésére. Súlyosabb esetben természetesen megoldható a kezelt terület helyi érzéstelenítése is injekcióval, ahogy azt a fogorvosi kezelések során megszokhattuk.

  Nem szeretnék fogkőeltávolítást, mert akkor mozogni fognak a fogaim!
  Fogászati áraink

  A fogágybetegség a fogak tartószerkezetét támadja, ezért idővel a fogak meglazulását okozza, ezért válnak azok mozgathatóvá, semmiképp nem a fogkőeltávolítás miatt. A nagy mennyiségben felgyülemlett szilárd fogkő ugyan valóban képes “sínezni”, azaz látszólag stabilan tartani a fogakat, de ez csupán hamis biztonságérzet! A fogkő a mozgathatóság okozója és nem az ellenszere, fogkőeltávolítás nélkül a fogak csak egyre jobban kilazulnak, még akkor is, ha pillanatnyilag a fogkő a helyükön is tartja őket! A megoldás a fogkőeltávolítás, és a fogak professzionális sínezése, amelyben kizárólag fogorvos segíthet.

  Mi történik, ha nem megyek el fogkőeltávolításra?
  Fogászati áraink

  Az el nem távolított fogkő tökéletes közeg a kórokozók elszaporodásához, melyek gyulladásos állapotot okoznak. Kezdetben ez csak az íny gyulladásával jár – ennek egyik jele a fogmosáskor jelentkező szivárgó vérzés. Fogkőeltávolítás nélkül azonban a gyulladás eléri a mélyebb szövetrétegeket, és fogágybetegséget okoz. Ez a betegség -ahogy fentebb is írtuk- súlyos kockázatot jelent a páciens egészségére, a fogak élettartamát pedig drasztikusan lerövidíti. A fogágybetegség spontán nem gyógyul, kezeléséhez fogorvos által végzett mélytisztítás és gyógyszeres terápia szükséges.

  Fogkőeltávolítás Győr belvárosában

  Fogkőeltávolítás Győr belvárosában – hogyan zajlik a kezelés?

  Érzéstelenítés.

  Első lépésben felületi érzéstelenítő gélt alkalmazunk a fogínyen – ez egy kellemes, gyümölcsös ízű, lidocaint tartalmazó zselé, ami segít, hogy a beavatkozás közben Ön ne érezzen fájdalmat, kellemetlenséget. Ha az Ön fogínye különösen érzékeny, lehetséges az injekciós helyi érzéstelenítés is – erről kérjük, minden esetben egyeztessen munkatársunkkal már az időpont lefoglalásakor!

  Ultrahangos fogkőeltávolítás.

  Munkatársunk a beavatkozást a látható fogkő eltávoltásával kezdi, melyhez egy ultrahangos, rezgő fejű eszközt használ. A finom rezgések szétmorzsolják a fogkövet és leválasztják azt a fogak felületéről. Ezt minden egyes fog minden hozzáférhető felszínén elvégezzük.

  Maradék fogkő eltávolítása kézi műszerekkel.

  A fogközökhöz, mély barázdákhoz, nehezen hozzáférhető területekhez előfordul, hogy az ultrahangos eszköz nem tud megfelelően hozzáférni. Ilyenkor a kezelést kézi módszerekkel folytatjuk, és az zegzugos területekről is eltávolítjuk a fogkövet.

  Fogfelszínek polírozása.

  A síma fogfelszíneken kevesebb lepedék tapad meg, így a fogkő újbóli kialakulása is lassítható, ha elsimítjuk ezeket a felszíneket. Ehhez homokfúvásos gépi megoldást alkalmazunk: eszközünk porlasztott víz és egy speciális polírozó por keverékét fújjuk magas nyomással a fogakra. A kezelés végén a fogfelszínek tükörsimává és csillogóvá válnak.

  Szájhigiénés tanácsadás.

  Befejezésként munkatársunk ellátja Önt tanácsokkal az otthoni szájápolási rutinjával kapcsolatban. Ezek betartásával jelentősen lassíthatja a fogkő kialakulását, és megelőzheti az ínygyulladást és a fogágybetegséget. Segítünk kiválasztani az Önnek leginkább megfelelő eszközöket és szájápolási termékeket, és közösen gyakoroljuk a megfelelő fogtisztítási technikákat.

  Aranyalma-Dent Kft.

  9022 Győr, Móricz Zsigmond rakpart 1/B +36 20 581 4420
  rendelo@aranyalmadent.hu
  Bejelentkezés telefonos egyeztetés alapján!

  Nyitvatartás:
  H-Sz-P 8-15
  K-CS 12-18

  Kapcsolat

  Ha kérdése van, írjon nekünk

   Aranyalma-Dent Kft. © 2020 - Minden jog fenntartva Impresszum Adatkezelési tájékoztató